به وب سایت اقتصاد قرن خوش آمدید
حسابدار ارشد

حسابدار ارشد کیست

حسابدار ارشد بیوگرافی

همان طور که می‌دانید، رشته حسابداری حوزه بسیار گسترده‌ای است. مشاغل مرتبط با حسابداری جزو پرتقاضاترین و پولسازترین تخصص‌ها در تمام کشورهای جهان محسوب می‌شوند. تمامی کسب و کارها و شرکت‌ها، در هر اندازه‌ای و فعال در هر صنعتی، به حسابدار نیاز دارند. ضمن اینکه، در شرکت‌های بزرگ که واحد حسابداری مجزا دارند و با وظایف و عملیات‌های مختلف سروکار دارند، حضور یک حسابدار ارشد لازم و ضروری است. در این مطلب قصد داریم در خصوص وظایف، مهارت‌ها و خصوصیات حسابدار ارشد صحبت کنیم.

با پولسازترین مشاغل در رشته حسابداری آشنا شوید

جای پیشرفت و ارتقای شغلی در حرفه حسابداری تقریبا نامحدود است. بنابراین، به عنوان یک حسابدار ارشد همیشه می‌توانید به جایگاه بهتر و درآمد بیشتر امیدوار باشید و با برنامه ریزی و افزایش سطح دانش خود به مدارج بالا دست یابید.

حسابدار ارشد کیست و چه کار می کند؟

حسابداران ارشد هزینه‌ها، حاشیه سود، مخارج و بهره وری را به شرکت‌ها و سازمان‌ها گزارش می‌کنند. یک حسابدار ارشد معمولاً در کنار کارمندان حسابداری که وظایف اداری مانند به روز رسانی دفاتر حسابداری، جمع آوری داده‌ها و تهیه ترازنامه را انجام می‌دهند کار می‌کند. مسئولیت‌های خاص یک حسابدار ارشد ممکن است با توجه به صنعت و اندازه شرکتی که در آن کار می‌کند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر است:

  • داده‌های حساب‌ها را که سایر افراد تیم حسابداری وارد سیستم کرده‌اند جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل می‌کند و دارایی‌ها، درآمدها، بدهی‌ها و هزینه‌ها را ثبت کرده و گزارش می‌گیرد.
  • به صورت ماهانه و فصلی از تطبیق حساب‌ها و نیز دقت و صحت گزارشات و حفظ دفاتر حسابداری اطمینان حاصل می‌کند.
  • به منظور یافتن مغایرت حساب‌ها و سایر مشکلات احتمالی، صورت‌های مالی را تجزیه و تحلیل می‌کند و همه موارد را به مدیر ارشد مالی گزارش می‌دهد.
  • تمام تراکنش‌های معاملاتی بین شرکت و مشتریان را مورد بازبینی قرار داده و در صورت نیاز فاکتور صادر می‌کند.
  • حساب‌های ترازنامه را تطبیق می‌دهد.
  • وظایف و مسئولیت‌های مالی را به سایر اعضای تیم حسابداری تفویض می‌کند.
  • حسابرسی و ممیزی‌های شش ماهه را هماهنگ کرده و در انجام ممیزی به مدیر ارشد مالی کمک می‌کند.
  • حفظ و نگهداری دقیق و مرتب دفاتر کل را انجام می‌دهد.
  • حسابداران جدید و تازه کار را آموزش داده و راهنمایی می‌کند و صحت و دقت کار آن‌ها را بررسی می‌نماید.
  • با چاپ چک دستمزد یا فیش حقوقی، فرایندهای حقوق و دستمزد را مدیریت می‌کند.

تفاوت حسابدار ارشد با یک حسابدار چیست؟

تفاوت اصلی بین حسابدار ارشد و کارمند حسابداری به سطح تجربه آن‌ها برمی‌گردد. کارمندان حسابداری وظایف اداری مانند جمع آوری داده‌ها، پر کردن ترازنامه و ثبت حساب‌ها را انجام می‌دهند، در حالی‌که حسابداران ارشد مسئولیت تهیه و ارائه گزارش از هزینه‌ها، بهره وری، سود و مخارج را به عهده دارند. حسابداران ارشد درک کاملی از اصول و شیوه‌های حسابداری دارند و فعالیت‌های پیچیده حسابداری و تحلیل مالی را انجام می‌دهند.

بسته به ساختار سازمان، حسابداران ارشد می‌توانند به سطوح بالاتر که عبارتند از سرپرست حسابداری، مدیر حسابداری، دستیار ناظر، ناظر یا مدیر ارشد مالی (CFO) ارتقا یابند. حسابداران ارشد می‌توانند مسیر شغلی روشن و موقعیت پایدارتری داشته باشند. همچنین از نظر مالی، درآمد بالاتری دارند.

حسابداری ارشد چه معایبی دارد؟

اگر دوست دارید به یک حسابدار ارشد بدل شوید باید بدانید که این منصب معایبی نیز دارد:

  • ساعت کاری طولانی دارد و همیشه باید به نوعی با کار درگیر باشید.
  • حسابدار ارشد باید دانش خود را مطابق با قوانین و مقررات مالی جدید به روز کند، پس باید مدام مطالعه کند. همچنین، برای پیشرفت شغلی، مهارت‌های بیشتری بیاموزد. بنابراین، اگر نمی‌خواهید به یادگیری ادامه دهید بهتر است به فکر حسابدار ارشد شدن نباشید.
  • از آنجایی که حسابداران ارشد وظایف زیادی به عهده دارند و باید سرموعد آن‌ها را انجام دهند، استرس و فشار زیادی را تحمل می‌کنند.

خطرهای شغل حسابداری

میزان درآمد حسابدار ارشد چقدر است؟

حسابداران ارشد معمولاً کارمندان حقوق بگیر تمام وقت هستند. حقوق حسابداران ارشد بسته به سطح تحصیلات و تجربه کاری مرتبط، اندازه شرکت و موقعیت جغرافیایی شرکت متفاوت است. برای مثال، در ایالات متحده میزان درآمد یک حسابدار ارشد از ۳۲۰۰۰ دلار تا ۱۲۸۰۰۰ دلار در سال متغیر می‌باشد و به طور میانگین چیزی حدود ۷۵۰۰۰ دلار است.

برای تبدیل شدن به حسابدار ارشد چه ملزوماتی وجود دارد؟

برای اینکه بتوانید به عنوان حسابدار ارشد فعالیت کنید باید به برخی الزامات خاص دست یابید، از جمله:

سطح تحصیلات

حسابداران ارشد به حداقل مدرک لیسانس در رشته حسابداری یا سایر رشته‌های مرتبط نیاز دارند. بسیاری از شرکت‌ها گزینه‌هایی با مدرک کارشناسی ارشد را ترجیح می‌دهند. دوره‌های مرتبط با این تخصص شامل اصول حسابداری، ارتباطات تجاری، فناوری حسابداری و قانون تجارت هستند. بسیاری از شرکت‌ها نیز افرادی را ترجیح می دهند که حسابدار رسمی، مجرب و با سابقه کاری مرتبط باشند.

آموزش و تجربه

معمولا حسابداران جوان و تازه کار بعد از کسب تجربه کافی می‌توانند انتظار ترفیع یافتن به عنوان حسابدار ارشد را داشته باشند. زمان لازم برای کسب تجربه کافی می‌تواند در هر شرکت و یا صنعتی متفاوت باشد، اما اغلب چیزی حدود چهار تا پنج سال است. همچنین ممکن است حسابداران ارشد، با توجه به موقعیت خود و سیاست‌های یک شرکت از آموزش‌های حین کار حسابداری بهره‌مند شوند.

گواهینامه‌های معتبر

گواهینامه‌های زیادی وجود دارند که یک حسابدار ارشد می‌تواند جهت اخذ آن‌ها اقدام کند. در بسیاری از کشورها، با گذراندن دوره‌های خاص، انواع گواهینامه‌های معتبر و بین المللی به متقاضیان اعطا می‌شود. این گواهینامه‌ها به شما اجازه می‌دهند تا مهارت‌ها و صلاحیت‌های خود را به کارفرمایان فعلی و احتمالی اثبات کنید. همچنین، به عنوان یک حسابدار ارشد می‌توانید گواهینامه‌هایی برای پیشرفت و ارتقای شغلی و افزایش مهارت‌های خاص دریافت کنید. محبوب‌ترین گواهینامه‌های بین المللی برای حسابداران ارشد عبارتند از:

مدرک حسابدار رسمی (CPA): مدرک CPA معتبرترین مدرک حسابداری در ایالات متحده محسوب می‌شود. حسابداران برای دریافت مجوزهای دولتی، ارائه گزارشات حسابرسی و نظردهی در خصوص وضعیت مالی شرکت‌های سهامی عام باید مدرک CPA داشته باشند. همچنین، حسابداران رسمی می‌توانند اظهارنامه‌های مالیاتی را امضا کنند و به عنوان نماینده موکلین خود در مقابل اداره مالیات حاضر شوند.

مدرک تحلیلگر مالی خبره (CFA): مدرک CFA شما را برای فعالیت در صنایع مالی و سرمایه گذاری آموزش می‌دهد و آماده می‌کند. این گواهینامه به شما کمک می‌کند تا طوری آموزش ببینید که در مورد امور مالی، سرمایه گذاری و نحوه عملکرد کسب و کارها نگاه و تفکر تحلیلی پیدا کنید. مدرک CFA به حسابداران ارشد کمک می‌کند تا به یک ناظر یا مدیر ارشد مالی تبدیل شوند.

حسابدار مدیریت خبره (CMA): مدرک CMA از سوی موسسه حسابداران مدیریت (IMA) اعطا می‌شود. این موسسه به طور اخص برای مدیریت حسابداری متخصص تربیت می‌کند. گواهینامه CMA در بین مدیران ارشد مالی و مدیران ارشد عملیاتی از محبوبیت بالایی برخوردار است.

حسابرس داخلی رسمی (CIA): موسسه حسابرسان داخلی (IIA) گواهینامه حسابرس داخلی رسمی را اعطا می‌کند. این مدرک تنها گواهینامه بین المللی معتبر برای حسابرسان داخلی است و صلاحیت افراد در زمینه‌های مختلف مثل ریسک و نظارت، فناوری اطلاعات و تخصص کار کردن با کارکنان درون سازمان و مشتریان برون سازمانی را تایید می‌کند.

بازرسان رسمی مبارزه با کلاهبرداری (CFE): مدرک CFE توسط انجمن بازرسان خبره مبارزه با کلاهبرداری (ACFE) اعطا می‌شود. این انجمن کارها و مسائل درونی حسابداری و حسابرسی، جرم شناسی، جامعه شناسی مرتبط با کلاهبرداری، روش‌های تحقیقات در خصوص کلاهبرداری، موارد قضایی و قانونی، پیشگیری از ضرر، قوانین مرتبط با کلاهبرداری و اصول اخلاقی ACEF را به متقاضیان آموزش می‌دهد.

۱۵ تخصص پرتقاضا که شرکت های بزرگ به دنبال آن هستند

مهارت ها

حسابداران ارشد برای موفقیت خود به ترکیبی از مهارت‌های بین فردی و فنی نیاز دارند. برخی از رایج‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای یک حسابدار ارشد عبارتند از:

مهارت های ارتباطی: مهارت های ارتباطی شامل توانایی برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی با گوش دادن فعال، مشاهده، صحبت کردن و همدلی است. حسابداران ارشد باید مهارت‌های ارتباطی گفتاری و نوشتاری عالی داشته باشند تا بتوانند با بقیه اعضای تیم حسابداری، مدیران مالی و سایر بخش‌ها ارتباط برقرار کنند.

جزئیات نگر: جزئیات نگر بودن به معنای توجه زیاد به جزئیات است. حسابداران ارشد باید جزئی نگر باشند تا بتوانند صورت‌های مالی را به دقت بررسی کرده و مغایرت‌ها را تشخیص دهند.

مهارت‌‌های مدیریت زمان: مهارت‌های مدیریت زمان شامل توانایی ایجاد تعادل و اولویت بندی مسئولیت‌ها به شیوه‌ای است که به شما کمک کند تا کار خود را به موقع انجام دهید و در عین حال تعادل بین کار و زندگی را نیز حفظ کنید. حسابداران ارشد بیشتر روز خود را در حال رسیدگی به چند وظیفه مختلف می‌گذرانند، پس باید وظایف را اولویت بندی کنند و کارها را بین اعضای تیم حسابداری تقسیم کنند.

مهارت‌های رایانه‌ای: مهارت های رایانه ای شامل ترکیبی از دانش‌های نرم افزاری، سیستمی و حتی تایپ می‌شود. حسابداران ارشد به مهارت های کامپیوتری قوی نیاز دارند زیرا مسئولیت‌های شغلی آن‌ها علاوه بر مهارت‌های معمولی مثل تایپ کردن، استفاده از برنامه‌هایی مانند Microsoft Office، ابزارهای تحلیل داده و نرم افزار حسابداری را در برمی‌گیرد.

مهارت های حسابداری: مهارت های حسابداری شامل ترکیبی از مهارت‌های ریاضی، منطقی و تحلیلی قوی است. حسابداران ارشد باید مهارت های حسابداری عالی داشته باشند زیرا بیشتر کار آن‌ها مربوط به تهیه گزارش و حسابرسی اسناد و صورت های مالی می‌شود.

محیط کاری حسابدران ارشد چه شکلی است؟

حسابداران ارشد معمولاً تمام وقت کاری خود را در محیط اداری و دفتر کار می‌گذرانند. آن‌ها ممکن است بیشتر روز خود را پشت میز، پشت کامپیوتر یا در حال بررسی اسناد فیزیکی بگذرانند. حسابداران ارشد ممکن است به طور مستقل یا با تیمی از حسابداران و حسابرسان دیگر کار کنند.

چطور به یک حسابدار ارشد تبدیل شویم؟

حسابداران ارشد به ترکیبی از تحصیلات و تجربه نیاز دارند. برای تبدیل شدن به یک حسابدار ارشد باید مراحل زیر را طی کنید:

۱– مدرک معتبر بگیرید

اولین قدم برای هر کسی که به دنبال حرفه حسابداری است، گرفتن حداقل مدرک لیسانس در رشته حسابداری، امور مالی یا سایر رشته‌های مرتبط است. بسیاری از شرکت‌ها گزینه‌هایی را ترجیح می‌دهند که دارای مدرک کارشناسی ارشد نیز باشند. محبوب‌ترین رشته‌ها برای کارشناسی ارشد شامل کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) یا کارشناسی ارشد حسابداری هستند.

۲– دروه کارآموزی را به پایان برسانید

در یک شرکت حسابداری یا بخش مالی یک شرکت در صنعت مورد علاقه خود، در حالی که برای گرفتن مدرک خود تلاش می‌کنید، یک دوره کارآموزی بگذرانید. دوره‌های کارآموزی فرصت خوبی برای ایجاد ارتباطات تجاری و وصل شدن به افراد و شرکت‌های دیگر که در زمینه موردنظر شما فعالیت می‌کنند فراهم می‌کند و به شما کمک می‌کند تا پس از فارغ التحصیلی در رشته خود یک شغل مناسب پیدا کنید.

۳- تجربه کاری مرتبط به دست آورید

حسابداران ارشد معمولاً بعد از اینکه به اندازه کافی به عنوان یک حسابدار معمولی کار کردند و تجربه به دست آوردند ارتقا شغلی می‌یابند. همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، در صورت اثبات صلاحیت‌های خود، معمولا بعد از چهار یا پنج سال می‌توانید توقع ارتقا رتبه از کارمند حسابداری به حسابدار ارشد را داشته باشید. 

۴- گواهینامه‌های معتبر دریافت کنید

برای پیشرفت بیشتر، حتما به دریافت گواهینامه در زمینه‌های مرتبط با موقعیت و صنعت خود بیشتر فکر کنید. گواهینامه‌های مختلف، از جمله مواردی که در این مطلب نام بردیم به شما کمک خواهند کرد تا مهارت‌های بیشتری کسب کنید، صلاحیت‌های خود را اثبات کنید، فرصت‌های شغلی بهتری داشته باشید و درآمد بیشتری کسب کنید.

منبع: https://www.indeed.com

۵/۵ - (۴ امتیاز)